Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Ο πρώην επικεφαλής της CIA, Μάικλ Μορέλ, έκανε ανησυχητικές δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα τον Λίβανο, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν φονικές εκρήξεις βομβητών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Μορέλ τόνισε ότι αυτές οι εκρήξεις δεν είναι απλώς τυχαία περιστατικά, αλλά αποτελούν μια καθαρή μορφή τρομοκρατίας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αθώων πολιτών. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της CIA, οι επιθέσεις αυτές δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για την περιοχή, αλλά η ένταση και η συχνότητά τους έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

Ο Μορέλ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της επιρροής τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα. Υποστήριξε ότι οι οργανώσεις αυτές εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια του Λιβάνου και προσπαθούν να προωθήσουν την ατζέντα τους μέσω βίαιων ενεργειών όπως αυτές οι εκρήξεις. Επίσης, επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να στρέψει την προσοχή της προς την περιοχή και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι πολίτες του Λιβάνου ζουν πλέον υπό τον φόβο νέων επιθέσεων και η κυβερνητική ανικανότητα να ελέγξει την κατάσταση χειροτερεύει τα πράγματα. Ο Μορέλ κατέληξε λέγοντας ότι η γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή καθιστά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ακόμα πιο επιτακτική και πολυπλοκή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image