Μαλαισία: Συλλήψεις άνω των 350 ατόμων για παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Μαλαισία: Συλλήψεις άνω των 350 ατόμων για παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η Μαλαισία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης έρευνας, καθώς πάνω από 350 άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι αρχές της χώρας εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση αυτών των εγκλημάτων, καθώς οι καταγγελίες αφορούν επιθέσεις σε εστίες υποδοχής και φιλοξενίας ανηλίκων. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών που διήρκεσαν μήνες, αποκαλύπτοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος στη χώρα της Ασίας. Οι δράστες, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, περιλαμβάνουν άτομα από διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς κύκλους.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των παιδιών. Ο αριθμός των συλλήψεων υπογραμμίζει τη διάσταση του ζητήματος και την ανάγκη άμεσων και συντονισμένων ενεργειών από τις αρχές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προληπτική εκπαίδευση και την υποστήριξη των θυμάτων. Βασικός στόχος της έρευνας είναι η αναγνώριση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και η προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image