Πιο κοντά στο τέλος του πολέμου λέει ο Ζελένσκι

Πιο κοντά στο τέλος του πολέμου λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Ουκρανία βρίσκεται πλέον «πιο κοντά στο τέλος του πολέμου» με τη Ρωσία. Σε αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν, ο Ζελένσκι εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη λήξη της σύγκρουσης που έχει φέρει απέραντη βίαιη και καταστροφική επίδραση στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι σημαντικές διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις έχουν συντελεστεί, καθιστώντας την ειρήνευση ένα πιο εφικτό σενάριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διεθνείς συμμαχίες και η αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των δεδομένων στο πεδίο της μάχης. Παράλληλα, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία έχουν επιφέρει έντονα οικονομικά πλήγματα, προσθέτοντας μια ακόμη διάσταση στην πίεση για τερματισμό των εχθροπραξιών. Είναι χαρακτηριστική η αισιοδοξία του προέδρου για το μέλλον, παρά τις πολλές προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image