Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Τι λέει η Βόρεια Κορέα

Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Τι λέει η Βόρεια Κορέα

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, χαρακτήρισε την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ως "απίστευτο σφάλμα". Με την τοποθέτησή της αυτή, εξέφρασε την έντονη αντίθεση της Πιονγκγιάνγκ στις ενέργειες της Ουάσινγκτον, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή. Η Κιμ Γιο Τζονγκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα σύνορα της Ουκρανίας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια όχι μόνο της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Η σκληρή αυτή τοποθέτηση της Βόρειας Κορέας υπογραμμίζει τις γεωπολιτικές εντάσεις που προκύπτουν από την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις της Κιμ Γιο Τζονγκ έρχονται την ίδια στιγμή που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων και συγκρούσεων. Οι απόψεις της Βόρειας Κορέας συνάδουν με εκείνες της Ρωσίας, η οποία επίσης επικρίνει τις δράσεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτική υποστήριξη, κάτι που η Κιμ Γιο Τζονγκ θεωρεί ως ευθεία πρόκληση και απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image