Τα ρίσκα των χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο: Η κινητικότητα της Χεζμπολάχ

Τα ρίσκα των χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο: Η κινητικότητα της Χεζμπολάχ

Η τελευταία εβδομάδα ήταν γεμάτη σε στρατιωτικά γεγονότα, με κάποιες από τις εξελίξεις να είναι πρωτόγνωρες σε έμπνευση και εκτέλεση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βασικό ερώτημα παραμένει το πόσο εύκολο είναι να προβλεφθούν τα επόμενα βήματα σε αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη γεωπολιτική συγκυρία. Η Χεζμπολάχ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν είναι μια απλή στρατιωτική οργάνωση όπως η Χαμάς, αλλά διαθέτει πολύ πιο εξελιγμένες δυνατότητες. Η δυναμική και η κινητικότητα της Χεζμπολάχ προκαλούν ανησυχίες στο Ισραήλ και η προοπτική μιας χερσαίας επιχείρησης στο Λίβανο φέρνει στην επιφάνεια το ρίσκο και τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ισραηλινός στρατός.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκαλάντ, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν δύσκολο στρατηγικό γρίφο. Σύμφωνα με αναλυτές, η πιθανότητα μιας τέτοιας επιχείρησης εγείρει σημαντικούς κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε μια μακρά και αιματηρή σύγκρουση. Οι στρατιωτικές επιτυχίες της Χεζμπολάχ στον πόλεμο της Συρίας, αλλά και η σαφής επιρροή του Ιράν στην περιοχή, καθιστούν τον οργανισμό έναν πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο αντίπαλο. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image