Πιθανοί διάδοχοι στην ηγεσία της Χαμάς μετά τον Σινουάρ

Πιθανοί διάδοχοι στην ηγεσία της Χαμάς μετά τον Σινουάρ

Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Σινουάρ, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Οργάνωση, αφήνοντας κενά στην ηγεσία της. Τώρα τίθεται το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει τη θέση αυτή. Μεταξύ των επικρατέστερων διαδόχων, τα ονόματα του Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ και του Μαρούαν Ισά ακούγονται έντονα. Ο Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ είναι ιδιαίτερα γνωστός για την στρατηγική του ικανότητα και το γεγονός ότι έχει επιβιώσει από διάφορες απόπειρες δολοφονίας τον καθιστά έναν από τους πιο σεβαστούς και φοβερές φιγούρες εντός της Χαμάς.

Η εμπειρία του στη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης μπορεί να αποτελέσει σημείο πλεονεκτήματος για την ανάληψη της ηγεσίας. Ο Μαρούαν Ισά, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής ηγέτης στην στρατιωτική πτέρυγα, θεωρείται επίσης ως πιθανός διάδοχος. Η επιρροή του και η στρατηγική του προσέγγιση θα μπορούσαν να διασφαλίσουν μια συνέχεια στην κατεύθυνση που είχε χαράξει ο Σινουάρ. Η άνοδος ενός νέου ηγέτη στην κορυφή της Χαμάς θα επηρεάσει τις σχέσεις και τη δυναμική στη Γάζα, αλλά και συνολικά σε όλη τη Μέση Ανατολή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image