Παρθενώνες στον κόσμο: Έλληνες αρχιτέκτονες και παγκόσμια επιρροή

Παρθενώνες στον κόσμο: Έλληνες αρχιτέκτονες και παγκόσμια επιρροή

Στην παγκόσμια κοινότητα της αρχιτεκτονικής, λίγα μνημεία μπορούν να συγκριθούν με την επιρροή και τον θαυμασμό που εμπνέει ο Παρθενώνας της Αθήνας. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που φιλοξενεί τον εμβληματικό αυτό ναό. Στην Ισπανία, υπάρχουν δύο ελληνοπρεπείς ρέπλικες του Παρθενώνα, οι οποίες βρίσκονται σε δύο διαφορετικές περιοχές: την Καντάμπρια και την Εστρεμαδούρα. Η πρώτη ρέπλικα στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο της Καντάμπρια, όπου ο αρχιτέκτονας Carlos Garcia αποπειράθηκε να αναδημιουργήσει την αρχαία ελληνική ατμόσφαιρα με εξαιρετική ακρίβεια.

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια φαντασμαγορική αναπαράσταση του Παρθενώνα, με την ίδια αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια που συναντάμε στην Αθήνα. Η δεύτερη ρέπλικα βρίσκεται στην Εστρεμαδούρα, όπου ο Juan Martinez πρωτοπορεί σε μία σύγχρονη εκδοχή του αρχαίου ναού. Αυτή η κατασκευή στοχεύει να αναδείξει την πολιτιστική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, υπογραμμίζοντας την διαχρονική επιρροή των αρχαίων ελληνικών μνημείων στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Οι δύο αυτές αρχιτεκτονικές δημιουργίες αποτελούν απόδειξη της παγκόσμιας επιρροής του Παρθενώνα και της ελληνικής αρχιτεκτονικής παράδοσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image