Προεδρική εκστρατεία Λεπέν: Το μοναδικό εμπόδιο που αντιμετωπίζει

Προεδρική εκστρατεία Λεπέν: Το μοναδικό εμπόδιο που αντιμετωπίζει

Η Μαρίν Λεπέν «τρέχει» για την προεδρία στη Γαλλία και, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα. Παρόλο που τα ποσοστά της είναι υψηλά και η δημοφιλία της αυξάνεται, υπάρχει ένα καθοριστικό γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει την πορεία της προς την προεδρία. Η Λεπέν, ηγέτιδα του κόμματος Εθνικός Συναγερμός, έχει καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας του γαλλικού εκλογικού σώματος, κυρίως μέσω των αντι-μεταναστευτικών και εθνικιστικών θέσεων της. Ωστόσο, η δικαστική της εμπλοκή είναι το στοιχείο που ενδεχομένως θα μπορούσε να την εμποδίσει να φτάσει στην προεδρία.

Οι έρευνες για τη χρηματοδότηση του κόμματος καθώς και οι κατηγορίες για διαφθορά αποτελούν μεγάλες προκλήσεις. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του στρατηγική ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία παραμένει ρευστή, με τα ποσοστά υποστήριξης να αλλάζουν διαρκώς και τα γεγονότα να καθορίζουν την έκβαση των εκλογών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image