Ο Μαρκ Ρούτε επισκέπτεται την Ουκρανία ως νέος ΓΓ του NATO

Ο Μαρκ Ρούτε επισκέπτεται την Ουκρανία ως νέος ΓΓ του NATO

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του NATO, Μαρκ Ρούτε, ξεκίνησε τη θητεία του με μία ιδιαίτερη επίσκεψη στην Ουκρανία, δείχνοντας προφανή υποστήριξη προς τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Ρούτε είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μόλις δύο μέρες πριν, και η επίσκεψή του σήμερα ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Ρούτε συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ NATO και Ουκρανίας, ειδικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Η παρουσία του Ρούτε στην Ουκρανία αναμένεται να επιβεβαιώσει την αταλάντευτη υποστήριξη του NATO στη χώρα, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει επιθετικές ενέργειες. Ο Ρούτε δήλωσε τη δέσμευσή του για ενισχυμένη συνεργασία και προσέγγιση στις στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image