Πρόταση ΕΕ για επιβολή δασμών σε κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πρόταση ΕΕ για επιβολή δασμών σε κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε με την απόφαση να επιβάλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κίνηση που έλαβε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη. Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Κίνας, ενώ οι ευρωπαϊκοί κατασκευαστές αυτοκινήτων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική που στοχεύει στην προστασία της ευρωπαϊκής οικονομίας και στη μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές τρίτων χωρών σε κρίσιμους τομείς, όπως ο τομέας των αυτοκινήτων. Οι συζητήσεις για την επιβολή των δασμών έχουν ενταθεί στις Βρυξέλλες, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, να υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για λήψη αυστηρών μέτρων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image