Ολιβερ Βαρχέλι: Αμφιλεγόμενος υποψήφιος Επίτροπος Υγείας στην Κομισιόν

Ολιβερ Βαρχέλι: Αμφιλεγόμενος υποψήφιος Επίτροπος Υγείας στην Κομισιόν

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στον Όλιβερ Βαρχέλι, τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο για τη θέση του Επιτρόπου Υγείας της Κομισιόν. Είναι γνωστό ότι η επιλογή του προέρχεται από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και ότι ο Βαρχέλι είναι ο υποψήφιος με τις περισσότερες πιθανότητες να μην περάσει από την ψηφοφορία. Η υποψηφιότητα του Βαρχέλι έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της Ε.Ε. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η στενή σχέση του με τον Όρμπαν τον καθιστά ακατάλληλο για τη θέση, λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης της Ουγγαρίας σε θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διαδικασία έγκρισης του Επιτρόπου Υγείας απαιτεί την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο θα κρίνει κατά πόσο ο Βαρχέλι είναι κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής υγείας. Αναμένονται σκληρές αντιπαραθέσεις στις ακροάσεις. Ο ίδιος ο Βαρχέλι δεν έχει σχολιάσει τις αντιδράσεις, παρά μόνο δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του. Ωστόσο, η ψηφοφορία και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα καθορίσουν την τελική έκβαση της υποψηφιότητάς του.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image