ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας στηρίζει τον Γκουτέρες, ανεπιθύμητος στο Ισραήλ

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας στηρίζει τον Γκουτέρες, ανεπιθύμητος στο Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε χθες την πλήρη υποστήριξή του στον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, τον Αντόνιο Γκουτέρες. Η απόφαση αυτή έρχεται μια μέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να τον ανακηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο. Ο λόγος για την ένταση αυτή είναι η καθυστέρηση του Γκουτέρες να καταδικάσει την πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη Τρίτη, πράγμα που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ισραηλινή κυβέρνηση. Η έκφραση υποστήριξης από το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδεται στον ρόλο του Γενικού Γραμματέα ως επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού και τις προσπάθειές του για την προώθηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Παρά την ένταση με το Ισραήλ, οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη συνεργασίας με τον Γκουτέρες, επισημαίνοντας τη συμβολή του στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων. Ο Αντόνιο Γκουτέρες έχει επισημάνει επανειλημμένα τη σημασία της διπλωματίας και της διαμεσολάβησης σε περιπτώσεις κρίσεων, και παραμένει προσηλωμένος στην προαγωγή του διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ενισχύει τη θέση του, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τελευταίες του δηλώσεις.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image