Οδικός χάρτης Γκουτέρες: Η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ για το Κυπριακό

Οδικός χάρτης Γκουτέρες: Η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ για το Κυπριακό

Η πρόσφατη συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, αποτελεί σημαντικό βήμα για το Κυπριακό ζήτημα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να προωθήσει έναν οδικό χάρτη επίλυσης του διαχρονικού προβλήματος. Ο Γκουτέρες συνδιαλέχτηκε με τους δύο ηγέτες σε ένα δείπνο που χαρακτηρίστηκε από ειλικρίνεια και καλή διάθεση.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα βασικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και που απαιτούν ουσιώδεις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας διαρκούς λύσης. Η συμμετοχή των δύο ηγετών στο δείπνο επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία λύσης, ενώ ο Γκουτέρες παρουσίασε και πάλι την προσήλωση του ΟΗΕ στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ των πλευρών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image