Νέο σκάνδαλο στην Κίνα: Ζωολογικοί κήποι βάφουν σκυλιά σαν panda

Νέο σκάνδαλο στην Κίνα: Ζωολογικοί κήποι βάφουν σκυλιά σαν panda
Αναστάτωση προκάλεσε και πάλι η είδηση ότι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα καταφεύγουν στην πρακτική του να βάφουν σκυλιά όπως τα Τσόου Τσόου ώστε να μοιάζουν με τα δημοφιλή pandas. Αυτό το περιστατικό συνέβη σε έναν ζωολογικό κήπο στη νοτιοανατολική Κίνα, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου καθώς και των οργανώσεων υπεράσπισης των ζώων. Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου απάντησε στις καταγγελίες, ισχυριζόμενη ότι η πρακτική αυτή δεν προκαλεί καμία βλάβη στα σκυλιά.
 
"Τα ζώα είναι απόλυτα υγιή και η βαφή δεν είναι τοξική," δήλωσε ο κύριος Lee Zhang, διευθυντής του ζωολογικού κήπου. Παρά τις διαβεβαιώσεις, πολλοί είναι οι επικριτές που καταδικάζουν αυτήν την πρακτική ως παραπλανητική και ανήθικη. Η οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας: "Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκμετάλλευση των ζώων για οικονομικό όφελος." 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image