Νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για ηλεκτρισμό και μελλοντικές προκλήσεις

Νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για ηλεκτρισμό και μελλοντικές προκλήσεις

Η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές στη χρήση του ηλεκτρισμού στον πλανήτη. Έως το τέλος της δεκαετίας, προβλέπεται ότι περισσότεροι από το 50% των ηλεκτρικών πηγών θα προέρχονται από τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι ειδικοί του IEA αναφέρουν ότι η αύξηση της χρήσης αυτών των πηγών είναι κρίσιμη για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Παρά τα αισιόδοξα αυτά στοιχεία, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη. Πολλές χώρες εξακολουθούν να βασίζονται σε συμβατικές πηγές όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο.

Η Κίνα και η Ινδία, δύο από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις στη μείωση των εκπομπών, καθώς η οικονομική τους ανάπτυξη βασίζεται κατά πολύ στην παραδοσιακή ενέργεια. Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας επισημαίνει επίσης την ανάγκη ενίσχυσης των ηλεκτρικών δικτύων και υποδομών παγκοσμίως. Υπογραμμίζει ότι η πρόσβαση σε ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της φτώχειας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Η μετάβαση σε έναν κόσμο χαμηλού άνθρακα είναι μια πρόκληση που απαιτεί συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image