Καταφύγιο της Χεζμπολάχ και θησαυρός του Νασράλα βρέθηκαν σε υπόγειο νοσοκομείου

Καταφύγιο της Χεζμπολάχ και θησαυρός του Νασράλα βρέθηκαν σε υπόγειο νοσοκομείου

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός κρυφού καταφυγίου που ανήκει στη Χεζμπολάχ, το οποίο ήταν κρυμμένο κάτω από νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, το καταφύγιο φιλοξενούσε ένα θησαυροφυλάκιο που περιείχε περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Χαγκάρι, δήλωσε ότι η τοποθέτηση του καταφυγίου κάτω από ένα νοσοκομείο έγινε εσκεμμένα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία από ενέργειες που θα μπορούσαν να το αποκαλύψουν.

Η τοποθεσία, που περιγράφεται ως ένα σημείο μεγάλης στρατηγικής σημασίας, προκάλεσε ανησυχία τόσο στην ισραηλινή κοινότητα όσο και διεθνώς. Το εύρημα έρχεται να προσθέσει στον κατάλογο των εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η εμπλοκή του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του καταφυγίου αναμένεται να προκαλέσει νέες διαστάσεις στη γεωπολιτική σκηνή της περιοχής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image