Η σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ και οι στόχοι στο Ιράν

Η σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ και οι στόχοι στο Ιράν

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να στοχεύει τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, εντείνοντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο Λίβανο. Η επιχείρηση αποσκοπεί στην εξάλειψη της αντίστασης της οργάνωσης, η οποία θεωρείται μια από τις βασικές απειλές για την ασφάλεια του Ισραήλ. Παράλληλα, τα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραήλ περιλαμβάνουν και ένα μεγάλο πλήγμα προς το Ιράν. Αξιωματούχοι στην Τεχεράνη εκφράζουν ανησυχία για τις επερχόμενες ενέργειες του Ισραήλ, με τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο κρατών μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει αντίποινα όχι μόνο στη Χεζμπολάχ, αλλά και στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης. Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να προλάβει πιθανές μελλοντικές απειλές από το Ιράν, γεγονός που ενισχύει την πίεση στις διεθνείς αγορές ενέργειας

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image