Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο

Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο

Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο, μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ. Αυτή η μεγάλη έξοδος προκλήθηκε από την εντεινόμενη ένταση και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην περιοχή. Με αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες ή σε πιο ήσυχες περιοχές του Λιβάνου. Οι βομβαρδισμοί από τον Ισραηλινό στρατό έχουν δημιουργήσει σκηνές καταστροφής και απόγνωσης, με πολλές υποδομές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό των εκτοπισμένων κατοίκων. Ο Λίβανος, ήδη ταλαιπωρημένος από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές εντάσεις, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητώντας διεθνή βοήθεια. Η μεγάλη έξοδος των πολιτών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κύματα εκτοπισμού που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image