Άρση κυρώσεων στους εξοπλισμούς ζητά ο Ερντογάν

Άρση κυρώσεων στους εξοπλισμούς ζητά ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, ζήτησε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων στους εξοπλισμούς κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης. Επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν οι πρόσθετοι δασμοί στους τομείς του σιδήρου, του χάλυβα και του αλουμινίου, οι οποίοι πλήττουν την τουρκική οικονομία. Ειδικότερα, ο Ερντογάν ζήτησε να αρθούν οι κυρώσεις που επιβάλλονται στο πλαίσιο της νομοθεσίας CAATSA (νόμου για την αντίδραση σε αντίπαλους της Αμερικής μέσω κυρώσεων). Οι συγκεκριμένες κυρώσεις είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως απάντηση στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Οι κυρώσεις του CAATSA περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εξαγωγές αμυντικών τεχνολογιών και άλλων αγαθών, επηρεάζοντας σοβαρά τη στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας. Σύμφωνα με δηλώσεις, τα εν λόγω μέτρα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην τουρκική άμυνα και μειώνουν την δυνατότητα της χώρας να ανταποκριθεί σε περιφερειακές απειλές.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image