Επίθεση της Χεζμπολάχ με drone τραυματίζει δεκάδες πολίτες στο Ισραήλ

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drone τραυματίζει δεκάδες πολίτες στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν κοντά στην Μπινγιαμίνα στο Ισραήλ μετά από επίθεση με drone, την οποία ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια περίοδο έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των εχθρικών δυνάμεων, με τη Χεζμπολάχ να συνεχίζει τις επιθέσεις παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί από τον ισραηλινό στρατό. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές νέες επιθέσεις.

Η επίθεση έγινε χωρίς να ακουστούν προειδοποιητικές σειρήνες, γεγονός που αύξησε την αίσθηση αιφνιδιασμού και αβεβαιότητας στην περιοχή. Παρά τη σφοδρότητα των αντιπαραθέσεων και τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις για την προετοιμασία του άμαχου πληθυσμού, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Οι κάτοικοι της περιοχής της Μπινγιαμίνα εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλειά τους, ενώ το Ισραήλ ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και εκτιμά τις επιλογές του για αντίδραση στις προκλήσεις της Χεζμπολάχ. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image