Δολοφονία 10χρονου Ιάπωνα μαθητή στην Κίνα - Aναζωπύρωση του αντι-ιαπωνικού αισθήματος

Δολοφονία 10χρονου Ιάπωνα μαθητή στην Κίνα -  Aναζωπύρωση του αντι-ιαπωνικού αισθήματος
Έντονη ανησυχία και φόβο προκάλεσε στους Ιάπωνες ομογενείς που ζουν στην Κίνα η δολοφονία 10χρονου μαθητή στην κινεζική πόλη Shenzhen, η τρίτη επίθεση υψηλού προφίλ εναντίον αλλοδαπών τους τελευταίους μήνες.

Η δολοφονία 10χρονου Ιάπωνα μαθητή στη Shenzhen προκάλεσε βαθιά ανησυχία στους Ιάπωνες πολίτες και τους ομογενείς που διαμένουν στην Κίνα. Το περιστατικό, που είναι η τρίτη επίθεση υψηλού προφίλ εναντίον αλλοδαπών τους τελευταίους μήνες, εγείρει φόβους και ερωτήματα για την ασφάλεια των ομογενών στην περιοχή. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην ένταση των ανησυχιών για την αναζωπύρωση του αντι-ιαπωνικού αισθήματος στην Κίνα. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση, ενώ εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των αλλοδαπών. Παρά τις προσπάθειες των αρχών, όμως, οι φόβοι παραμένουν ζωντανοί ανάμεσα στους Ιάπωνες ομογενείς που ζουν στη χώρα. Η αυξανόμενη ένταση προκαλεί ευρύτερη ανησυχία και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image