Κ. Μητσοτάκης: Δημιουργία δύο κρατών η πολιτική λύση για τη Μέση Ανατολή

Κ. Μητσοτάκης: Δημιουργία δύο κρατών η πολιτική λύση για τη Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πρόσφατα την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη για να σταματήσει αυτή η αδιανόητη κατάσταση. Με σαφήνεια, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής, προτείνοντας τη δημιουργία δύο κρατών ως τη μόνη βιώσιμη πολιτική λύση που μπορεί να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Η δήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος και ανησυχίας γύρω από την ένταση στην Γάζα και τη γενικότερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανάγκη να σταματήσουν οι συγκρούσεις άμεσα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Επισημαίνοντας τις πολυπλοκότητες της περιοχής, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πολιτική λύση που προτείνει - η δημιουργία δύο χωριστών και κυρίαρχων κρατών - είναι κρίσιμη όχι μόνο για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων αλλά και για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμης ειρήνης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image