Γκουτέρες για Κυπριακό: "Οι ηγέτες καλούνται να γεφυρώσουν διαφορές"

Γκουτέρες για Κυπριακό: "Οι ηγέτες καλούνται να γεφυρώσουν διαφορές"

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, επεσήμανε την ανάγκη οι ηγέτες να βρουν τρόπους να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το Κυπριακό. Κατά τη διάρκεια ανεπίσημου δείπνου που διοργάνωσε ο ίδιος, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ακόμη κοινός τόπος στις διαπραγματεύσεις. Η επιδιωκόμενη επίλυση του ζητήματος παραμένει αμφιλεγόμενη και απαιτεί διαλλακτικότητα και ευελιξία από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Γκουτέρες κάλεσε τους ηγέτες να εξετάσουν προσεκτικά πώς μπορούν να γεφυρώσουν το υφιστάμενο χάσμα στις θέσεις τους, καθώς η επίλυση του ζητήματος είναι κρίσιμη για την περιοχή. Οι διαφορές που παραμένουν υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη και την κοινή πρόοδο, καθιστώντας την εύρεση λύσης πιο επιτακτική από ποτέ. Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για έναν εποικοδομητικό διάλογο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κατανόηση και συνεργασία. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image