Καταιγίδα αποβολών μαθητών λόγω χρήσης κινητών στα σχολεία

Καταιγίδα αποβολών μαθητών λόγω χρήσης κινητών στα σχολεία

Το 2024 ξεκίνησε με ανησυχητικά στοιχεία αναφορικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς, 813 μαθητές έχουν τιμωρηθεί με αποβολή λόγω κατοχής και χρήσης κινητών στη σχολική αίθουσα. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει την αυστηρή πολιτική που έχουν υιοθετήσει πολλά σχολεία προκειμένου να διαφυλάξουν την προσοχή και την πειθαρχία των μαθητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία για το φαινόμενο του bullying προκαλούν ανησυχία, καθώς αυξάνεται η επίδραση των κοινωνικών δικτύων και της κυβερνο-επιθετικότητας σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση των κινητών τηλεφώνων συμβάλλει στην εξάπλωση των περιπτώσεων εκφοβισμού και ψυχολογικής βίας ανάμεσα στους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ της τεχνολογικής προόδου και της ασφαλούς σχολικής περιβάλλοντος. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image