Κύμα καύσωνα πλήττει την Ρωσία | Η Μόσχα σπάει το ρεκόρ θερμοκρασίας του 1917

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ρωσία | Η Μόσχα σπάει το ρεκόρ θερμοκρασίας του 1917

Η Ρωσία βιώνει μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας εκατονταετίας, με τη Μόσχα να καταρρίπτει το ιστορικό ρεκόρ του 1917. Πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Μόσχα, όπου το χειμώνα ο υδράργυρος μπορεί να πέσει κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία έφτασε τους 32,7 βαθμούς Κελσίου στις 3 Ιουλίου, σπάζοντας το παλαιότερο ρεκόρ για εκείνη την ημερομηνία κατά μισό βαθμό, όπως ανακοίνωσε το μετεωρολογικό κέντρο FOBOS.

Τα ρεκόρ θερμοκρασίας έπεσαν επίσης σε πολλές περιοχές από τις ρωσικές ακτές του Ειρηνικού μέχρι τη Σιβηρία και τα ευρωπαϊκά τμήματα της Ρωσίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ασυνήθιστα ζεστή καιρική συνθήκη οδήγησε σε έντονη ζήτηση για κλιματιστικά και ανεμιστήρες, ενώ οι κάτοικοι της Μόσχας καταναλώνουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες παγωτού και αναψυκτικών. Στο μετρό και σε πολλά τρένα προσφέρεται νερό στους επιβάτες. Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, έκανε έκκληση στους πολίτες της πρωτεύουσας και των περιχώρων, όπου ζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.