Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα 18 - Νέες προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας για άνδρες και γυναίκες"

Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα 18 - Νέες προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας για άνδρες και γυναίκες"

Ο Γενικός Επιθεωρητής των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Κάρστεν Μπράουερ, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στην πιθανότητα υποχρεωτικής στρατολόγησης γυναικών, εφόσον η στρατιωτική θητεία καταστεί αναγκαία. Τόνισε επίσης ότι η εθελοντική στράτευση δεν είναι επαρκής για να καλύψει τα κενά σε προσωπικό.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια στρατιωτική θητεία σε αναστολή, η οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απευθύνεται αποκλειστικά στον ανδρικό πληθυσμό. Θα πρέπει να εφαρμοστεί όμως και εδώ η ισότητα», δήλωσε ο κ. Μπράουερ στο Δίκτυο RND και ζήτησε για αυτό μια «κατάλληλη πολιτική και κοινωνική συζήτηση». Ο επικεφαλής της Bundeswehr τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη, καθώς αποτελεί τον κεντρικό κόμβο του ΝΑΤΟ. «Συνολικά, χρειαζόμαστε πάνω από 400.000 έκτακτους και επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά και εφέδρους», εξήγησε και, παρότι τάχθηκε υπέρ του σχεδίου που παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, σημείωσε ότι «χωρίς υποχρεωτική θητεία, δεν γίνεται τίποτα.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες με γερμανικό διαβατήριο θα λαμβάνουν στα 18α γενέθλιά τους επίσημη επιστολή που θα τους προτείνει να εξετάσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έξι μηνών, με πιθανή παράταση έως και 17 μηνών. Οι νέοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, τη στάση τους απέναντι στη χρήση όπλων, τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και την υγεία τους. Για τις γυναίκες η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι προαιρετική, ενώ για τους άνδρες είναι υποχρεωτική. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, σε περίπτωση ανάγκης, η κυβέρνηση μπορεί να καλέσει και τις γυναίκες να υπηρετήσουν, αν και δεν είναι υποχρεωμένες να φέρουν όπλα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.