Κίνα | Τέσσερις Αμερικανοί καθηγητές δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο

Τέσσερις καθηγητές από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Τζιλίν της βορειοανατολικής Κίνας. Το περιστατικό συνέβη ενώ οι καθηγητές επισκέπτονταν έναν ναό στο πάρκο Μπεϊσάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λιν Ζιάν, η αστυνομία χαρακτηρίζει το περιστατικό ως "μεμονωμένο" και διεξάγει έρευνα για τα κίνητρα του δράστη. Ο κ. Ζιάν δήλωσε επίσης ότι οι κινεζικές αρχές λαμβάνουν "μέτρα" για την προστασία των αλλοδαπών πολιτών.

Ο βουλευτής της Άιοβα, Άνταμ Ζάμπνερ, δήλωσε ότι ο αδελφός του είναι μεταξύ των θυμάτων: «Ο αδελφός μου, Ντέιβιντ Ζάμπνερ, τραυματίστηκε στο μπράτσο σε επίθεση με μαχαίρι, την ώρα που επισκεπτόταν ναό στην πόλη Τζιλίν της Κίνας. Μίλησα με τον Ντέιβιντ. Αναρρώνει από τα τραύματά του και πάει καλά. Η οικογένειά μου είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες που ο Ντέιβιντ γλίτωσε από αυτή την επίθεση», πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε μέσω των κατάλληλων διαύλων και ζητάμε να μιλήσουμε με την αμερικανική πρεσβεία για να διασφαλίσουμε πρώτον ότι τα θύματα θα λάβουν σωστή φροντίδα για τα τραύματά τους και στη συνέχεια ότι θα αναχωρήσουν από την Κίνα», δήλωσε από την πλευρά της στο Χ η βουλεύτρια της Άιοβα Μαριανέτ Μίλερ- Μικς.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.