Συγκλονιστική ανακάλυψη | Άθικτος ετρουσκικός τάφος ήρθε στο φως!

Συγκλονιστική ανακάλυψη | Άθικτος ετρουσκικός τάφος ήρθε στο φως!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της ανακάλυψης ενός άθικτου ετρουσκικού τάφου στην νεκρόπολη του San Giuliano, βόρεια της Ρώμης. Ο τάφος, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., άφησε άφωνους τους αρχαιολόγους, όχι μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για την άψογη διατήρησή του.

Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού γύρω από τον περίφημο Τάφο της Βασίλισσας, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν κάτι ασυνήθιστο. Μία μισοθαμμένη δομή που έμοιαζε με μνημειακό τάφο. Με προσεκτικές κινήσεις και υπομονή, απομάκρυναν την πυκνή βλάστηση που τον κάλυπτε, φέρνοντας στο φως ένα αριστούργημα της ετρουσκικής αρχιτεκτονικής.

Ο νεοαποκαλυφθείς τάφος, λαξευμένος στον βράχο, αγγίζει τα 14 μέτρα πλάτος και τα 10 μέτρα ύψος. Η μεγαλοπρέπειά του μαρτυρά την κοινωνική θέση των ατόμων που ενταφιάστηκαν εκεί, ενώ η άψογη διατήρησή του ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο των Ετρούσκων. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η ετρουσκική νεκρόπολη του San Giuliano αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο, με πλούσια ποικιλία ταφικών μνημείων. Ο νεοαποκαλυφθείς τάφος έρχεται να προστεθεί στην συλλογή, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τις ταφικές συνήθειες των Ετρούσκων.

Η εικόνα του τάφου, όταν έφυγαν τα φυτά, πριν από τις ανασκαφές.

 

 

Χρειάστηκαν ανασκαφές χρόνων για να αποκαλυφθεί ο νέος τάφος δίπλα στον Τάφο της Βασίλισσας.

Οι 3 ταφικοί θάλαμοι στον μοναδικό τάφο που έχει και τρεις δωρικές πόρτες λαξευμένες στον βράχο.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.