Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για οικονομικούς κινδύνους

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για οικονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εκφράσει έντονη κριτική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολλούς τομείς, από την εμπορική πολιτική της Ουάσινγκτον έως τα υψηλά ελλείμματά της. Στην ετήσια αξιολόγησή του, το ΔΝΤ αναγνώρισε τις επιδόσεις της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ενώ παράλληλα προειδοποίησε για τους σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Η κύρια ανησυχία του ΔΝΤ εστιάζεται στο μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να φτάσει σε αναλογία χρέους προς το ΑΕΠ περίπου 140% έως το 2032. Επίσης, η συνεχιζόμενη επιβολή εμπορικών περιορισμών και η έλλειψη προόδου στην αντιμετώπιση των διαρκών ευαίσθητων σημείων, που προέκυψαν κατά τις χρεοκοπίες των τραπεζών το 2023, αναγνωρίζονται ως σημαντικοί παράγοντες κινδύνου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, το ΔΝΤ προτρέπει την αμερικανική κυβέρνηση να επιτύχει αποτελεσματικότητα στις δαπάνες και να εξετάσει την αύξηση των φόρων, ιδίως για τα ατομικά εισοδήματα άνω των 400,000 δολαρίων ετησίως. Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη για λύση των κομματικών διαφορών όσον αφορά το ανώτατο όριο του χρέους, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα σε μια εποχή υψηλών επιτοκίων.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.