Ο καιρός σήμερα | Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία – Υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα | Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία – Υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου, οι περιοχές του Ιονίου και τα ηπειρωτικά της Ελλάδας αναμένεται να δεχτούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θεσσαλία θα επηρεαστούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ο άνεμος θα πνέει από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι μεταβλητός, σταδιακά αλλάζοντας σε νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και αργότερα θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με ένταση έως 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει υψηλή, φτάνοντας τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 32-36 βαθμούς στα νησιά.

Μακεδονία και Θράκη

Στη Μακεδονία προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν, φέρνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Στη Θράκη θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που θα πυκνώσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με τη δυτική Μακεδονία να είναι κατά 3-4 βαθμούς ψυχρότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, επηρεάζοντας σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και σταδιακά από δυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα και θα φέρουν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, σταδιακά αλλάζοντας σε νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, σταδιακά αλλάζοντας σε δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, φέρνοντας τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, σταδιακά αλλάζοντας σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, φέρνοντας τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.