Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Σοβαρές κατηγορίες για γνωστό λαϊκό τραγουδιστή

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Σοβαρές κατηγορίες για γνωστό λαϊκό τραγουδιστή

Σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εκφράζονται σοβαρές υποψίες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ίσου ποσού, που αφορούν γνωστό δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή. Η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Η έρευνα της Αρχής αποκάλυψε την εμπλοκή του τραγουδιστή σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος όχι από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, αλλά μέσω εταιρείας που διατηρεί.

Μετά από μακρά έρευνα, η Αρχή δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, τους προσωπικούς λογαριασμούς του, τους λογαριασμούς της εταιρείας του, τα σκάφη του και τις τραπεζικές θυρίδες του, εάν βρεθούν, έως το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή καταγράφουν ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ την τελευταία πενταετία.

Αυτό το ποσό κίνησε τις υποψίες των ελεγκτών, καθώς θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό για έναν καλλιτέχνη αυτού του επιπέδου, που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους της χώρας με επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμοπολίτικα μέρη και νησιά, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, σημαίνοντα πρόσωπα, κλπ.

Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελεγκτές περιλαμβάνονται στον φάκελο, ο οποίος μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχει ήδη παραδοθεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.