Shein | Σοκάρουν τα ευρήματα για τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ

Shein | Σοκάρουν τα ευρήματα για τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε ρούχα και αξεσουάρ της δημοφιλούς εταιρείας Shein, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία. Έλεγχος σε δείγματα παπουτσιών και ρούχων από τον κινεζικό κολοσσό διαδικτυακού εμπορίου, έφερε στο φως την ύπαρξη φθαλικών ενώσεων σε ανησυχητικά υψηλές συγκεντρώσεις. Οι ουσίες αυτές, που ανήκουν στην κατηγορία των ενδοκρινικών διαταρακτών, εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς για την υγεία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, οι φθαλικές ενώσεις, όχι μόνο δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό και δεν διασπώνται στο περιβάλλον, αλλά επηρεάζουν δραστικά το ορμονικό σύστημα ανθρώπων και ζώων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Μεταξύ των σοβαρών ασθενειών που συνδέονται με την έκθεση σε τοξικά ρούχα, συγκαταλέγονται οι ορμονικές διαταραχές, η υπογονιμότητα, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Η αποκάλυψη αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις πρακτικές της Shein, θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της ασφάλειας των προϊόντων και της προστασίας των καταναλωτών.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.