Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Συστάθηκε το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων» μετά από κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, και των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (ΦΕΚ Β’ 3729, 28/6/2024).

Το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων» είναι ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης, που λειτουργεί ως ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Είναι προσβάσιμο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και περιλαμβάνει τα μέλη των Λεσχών Φιλάθλων αθλητικών σωματείων, των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ), των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) και των επίσημων παραρτημάτων τους.

Από τις 8 Ιουλίου, όταν ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου, έως τις 20 Αυγούστου 2024 (και κάθε χρόνο την ίδια περίοδο), οι Λέσχες είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν τα στοιχεία τους ετησίως. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να εκδοθεί από το υπουργείο Αθλητισμού η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας.

«Προχωράμε την καθολική ψηφιοποίηση του Αθλητισμού μας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, μετά την πλατφόρμα “e-Kouros”, τίθεται σε λειτουργία και το “Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων”, με στόχο, για πρώτη φορά, την πλήρη χαρτογράφηση των μελών και την αποτελεσματικότερη εποπτεία και ελέγχου της νομιμότητας της σύνθεσης του ΔΣ και της λειτουργίας κάθε αναγνωρισμένης Λέσχης Φιλάθλων», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.