Πανελλήνιες 2024 - Πανωλεθρία | Κατακόρυφη πτώση στις βάσεις λόγω δυσκολίας θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2024 - Πανωλεθρία | Κατακόρυφη πτώση στις βάσεις λόγω δυσκολίας θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά

Οι φόβοι για τους υποψηφίους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς η αυξημένη δυσκολία των θεμάτων σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά έφερε δραματικές επιπτώσεις στις επιδόσεις τους.

Στη Φυσική, το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση εκτοξεύτηκε στο 58,95%, αγγίζοντας τους 15.949 μαθητές. Ακόμα πιο δυσάρεστη εικόνα παρουσιάζουν τα Μαθηματικά, όπου 23.686 υποψήφιοι, ήτοι το 58,37%, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο εισαγωγής.

Η δυσκολία των θεμάτων αποτυπώνεται και στις χαμηλές βαθμολογίες των αριστούχων. Μόλις 10,5% των υποψηφίων στην Ιστορία, 7,23% στη Φυσική και 4,59% στα Μαθηματικά έλαβαν βαθμό 18 έως 20.

Ως αποτέλεσμα των τραγικών επιδόσεων, οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν σε μια γενικευμένη πτώση των βάσεων εισαγωγής, με έμφαση στις περιζήτητες σχολές.

Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, οι χαμηλές βαθμολογίες στην Ιστορία και στην Έκθεση αναμένεται να πλήξουν κυρίως τις υψηλόβαθμες σχολές. Παρόμοια εικόνα προβλέπεται και για τις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, όπου οι άσχημες επιδόσεις σε Φυσική, Μαθηματικά και Έκθεση θα φέρουν σημαντική πτώση των βάσεων.

Στις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, οι αρνητικές επιδόσεις, με επίκεντρο τη Φυσική, θα επηρεάσουν αρνητικά τις υψηλόβαθμες σχολές. Τέλος, στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, Οικονομία και Πληροφορική, η συχνή δυσκολία στα Μαθηματικά, φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και χρόνια, αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.