Ο καιρός σήμερα | Με ζέστη και τοπικές καταιγίδες

Ο καιρός σήμερα | Με ζέστη και τοπικές καταιγίδες

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική περιοχή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα, με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Στη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στη Μακεδονία, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σημειωθεί βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: 17 έως 33 βαθμοί Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: 22 έως 34 βαθμοί Κελσίου, με τοπικές αυξήσεις στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: 19 έως 34 με 35 βαθμοί Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Ο καιρός θα είναι αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: 22 έως 29 με 30 βαθμοί Κελσίου, και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμοί.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: 22 έως 32 με 34 βαθμοί Κελσίου.

Θεσσαλία: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: 21 έως 34 με 35 βαθμοί Κελσίου.

Αττική: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, που μπορεί να φέρουν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: 23 έως 34 βαθμοί Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές στα ανατολικά και βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σημειωθεί βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: 20 έως 32 βαθμοί Κελσίου.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.