Δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων λειτουργούσαν χωρίς άδεια στην Αττική

Δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων λειτουργούσαν χωρίς άδεια στην Αττική

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε δύο Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική, αποκαλύφθηκε ότι λειτουργούσαν χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Οι έλεγχοι, που εστιάστηκαν στην ποιότητα και επάρκεια των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και στις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, έφεραν στο φως ανησυχητικά ευρήματα. Σημειώνεται ότι στην μία εκ των δύο μονάδων ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διαπίστωσαν:

  • Λειτουργία χωρίς άδεια: Αμφότερες οι μονάδες λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Υπηρεσία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων.
  • Ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό: Διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε βασικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των μονάδων.
  • Α inadequacy : Η ποιότητα και η επάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών κρίθηκαν ανεπαρκείς, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ευημερία και την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.
  • Ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης: Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συνθήκες διαβίωσης κρίθηκαν ακατάλληλες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων.

Τα ευρήματα των ελέγχων προκάλεσαν την παρέμβαση της ΕΑΔ, η οποία έθεσε τις μονάδες σε ακινησία και διενεργεί τις απαραίτητες έρευνες για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, η ΕΑΔ ενημέρωσε την αρμόδια Υπηρεσία για τα ευρήματα, επισημαίνοντας την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, με στόχο την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της προστασίας των ηλικιωμένων.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.