Κλείσιμο Beach Bar στην Κυπαρισσία για φορολογικές παραβάσεις

Κλείσιμο Beach Bar στην Κυπαρισσία για φορολογικές παραβάσεις

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν στο κλείσιμο για 48 ώρες ενός beach bar στην Κυπαρισσία. Η επιχείρηση ελέγχθηκε χρησιμοποιώντας το σύγχρονο εργαλείο "Έλεγχος-live", το οποίο παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων από οπουδήποτε. Μέσω αυτού του εργαλείου, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το beach bar ξεκίνησε να λειτουργεί στις 15 Μαΐου 2023. Οι αποδείξεις εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές που είχαν δηλωθεί ως παύσεις λειτουργίας με δήλωση αυτοπαράδοσης, αλλά συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά. Καμία από τις ταμειακές μηχανές δεν διαβίβαζε δεδομένα στο σύστημα e-send από την έναρξη της επιχείρησης τον Μάιο του 2023. Επιπλέον, η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ δεδομένων, προέκυψε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Εκτός από το προσωρινό κλείσιμο, στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ για το 50% της αξίας του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε και 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση των ταμειακών μηχανών στην ΑΑΔΕ). 

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος είχε στο παρελθόν άλλη επιχείρηση στην ίδια διεύθυνση, που είχε επίσης ελεγχθεί και βρεθεί με φορολογικές παραβάσεις.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.