Ο καιρός σήμερα | Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 41°C - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Ο καιρός σήμερα | Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 41°C - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Η χώρα από σήμερα (11/6) θα μετατραπεί σε καμίνι, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η αύξηση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, θα προκαλέσει έντονη άπνοια για τους κατοίκους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα κεντρικά και νότια τμήματα θα φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Στα βόρεια ηπειρωτικά, αναμένεται να φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 36 και 39 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 39 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα να φτάνουν έως και τους 38 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Κρήτης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, με τις παραθαλάσσιες περιοχές να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, με την κεντρική Μακεδονία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασίες από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασίες από 24 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασίες από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασίες από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασίες από 24 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.