Προτάσεις ενίσχυσης από ΠΟΕΔΗΝ για τη Βόρεια Ελλάδα

Προτάσεις ενίσχυσης από ΠΟΕΔΗΝ για τη Βόρεια Ελλάδα

Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτενή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 29 νοσοκομεία και 14 κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, αναδεικνύοντας πολυάριθμα προβλήματα στις υποδομές και τη λειτουργία τους. Η έρευνα τόνισε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε συνέντευξη τύπου, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ υπογράμμισε ότι η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται στήριξη με επιπλέον πόρους, ώστε να βελτιωθούν οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Οι εκπρόσωποι σημείωσαν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Ειδικότερα, η έρευνα ανέδειξε τα προβλήματα των νοσοκομείων σε διάφορες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Βέροια. Επισημαίνονται οι ελλείψεις σε κλίνες εντατικής θεραπείας, καθώς και η ανάγκη για ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού. Η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε επίσης την προσθήκη νέου προσωπικού και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών για τους υγειονομικούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι υποδομές πρέπει να ενισχυθούν άμεσα, ενώ ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να λάβει επείγουσες αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η έρευνα κατέληξε ότι η βελτίωση της κατάστασης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Βορείου Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image