Απόφαση πρωτοδικείου κατά διακοπών νερού και ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς

Απόφαση πρωτοδικείου κατά διακοπών νερού και ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς

Η δικαίωση τριών καταναλωτριών από το Πρωτοδικείο, οι οποίες αντιμετώπιζαν υπέρογκα χρέη στους λογαριασμούς νερού, λόγω διαρροής που δεν οφειλόταν στις ίδιες, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία των καταναλωτών. Οι καταναλώτριες αντιμετώπισαν λογαριασμό ύψους 11.402 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για κατανάλωση 1.795 κυβικών μέτρων νερού. Το Πρωτοδικείο ανέφερε ότι οι χρεώσεις αυτές δεν έπρεπε να επιβληθούν, καθώς η διαρροή του μετρητή δεν ήταν ευθύνη των καταναλωτριών.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις όπου οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκες χρεώσεις λόγω βλαβών ή λαθών που δεν οφείλονται σε αυτούς. Είναι κρίσιμο για τους καταναλωτές να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να διεκδικούν δίκαιη μεταχείριση από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπως το νερό και το ρεύμα. 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου επισημαίνει τις ανάγκες για προστασία των καταναλωτών από άδικες χρεώσεις και διακοπές νερού και ρεύματος όταν τα χρέη δεν ευθύνονται σε δικές τους ενέργειες ή παραλείψεις. Η δικαίωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα για το πώς οι νόμοι μπορούν να προστατεύσουν τους πολίτες από άδικες πρακτικές.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image