Προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι Κυριακή και έντονες βροχές από Δευτέρα

Προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι Κυριακή και έντονες βροχές από Δευτέρα

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποιεί για καταιγίδες που θα πλήξουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέχρι και την Κυριακή. Παράλληλα, από τη Δευτέρα αναμένεται να εμφανιστεί το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα, το οποίο θα φέρει έντονες βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από τις καταιγίδες είναι η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Μακεδονία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Η κακοκαιρία που αναμένεται από Δευτέρα θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις και θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τα νησιά του Ιονίου. Ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πιο έντονα σε ορεινές περιοχές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image