Σημεία των καιρών: Συζητήσεις για κοινό Πάσχα μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών

Σημεία των καιρών: Συζητήσεις για κοινό Πάσχα μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών

Πολύ κοντά βρίσκεται η καθιέρωση για κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ορθόδοξους και Καθολικούς. Οι συζητήσεις για κοινή ημερομηνία του Πάσχα από Ορθόδοξους και Καθολικούς έχουν "φουντώσει" το τελευταίο διάστημα, με στόχο την ενότητα των δύο κυριότερων χριστιανικών δογμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε πρόσφατα ότι οι διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της ημερομηνίας του Πάσχα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτός ο κοινός εορτασμός θα μπορούσε να ενισχύσει την ενότητα και τη σύμπνοια μεταξύ των χριστιανών.

Η συζήτηση αυτή δεν είναι καινούργια, καθώς και άλλοι ηγέτες των δύο δογμάτων έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για μια τέτοια κίνηση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως υπάρχει πιο οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image