Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή: Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή: Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Μια νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τη δυναμική των φαινομένων, καθώς αναμένονται χαλάζι και κεραυνοί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο περιλαμβάνουν τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτών των περιοχών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να δημιουργήσουν δυσκολίες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι η κακοκαιρία αυτή είναι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να περάσει πάνω από τη χώρα. Οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις και συστάσεις για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και τη λήψη προληπτικών μέτρων. Οι κάτοικοι των ευπαθών περιοχών θα πρέπει να ασφαλίσουν τα αντικείμενα στους εξωτερικούς χώρους και να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις μέσω των δελτίων καιρού. Η πολιτική προστασία είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image