Υποψήφιος Ελλάδας για τα καυτά χαρτοφυλάκια της ΕΕ

Υποψήφιος Ελλάδας για τα καυτά χαρτοφυλάκια της ΕΕ

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλείται να φτιάξει ένα δύσκολο παζλ και δεν είναι άλλο από τη σύνθεση των «καυτών» χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών αυξάνει τις πιέσεις από τις χώρες-μέλη για μεγαλύτερο μερίδιο στην κατανομή των χαρτοφυλακίων. Μεταξύ αυτών των χωρών, η Ελλάδα διεκδικεί μερίδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών, θεωρείται ένας από τους ισχυρούς υποψηφίους για ένα από τα σημαντικά χαρτοφυλάκια. Η εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ευρωπαϊκές υποθέσεις τον καθιστά ισχυρό διεκδικητή.

Οι προσπάθειες της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ των κρατών-μελών και των κοινοτικών θεσμών είναι κάτι παραπάνω από έντονες. Η Γερμανίδα πολιτικός καλείται να διαχειριστεί τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις κάθε χώρας, προσπαθώντας να διατηρήσει την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απονομή των «καυτών» χαρτοφυλακίων αποτελεί μια κρίσιμη διαδικασία, όπου κάθε χώρα παρουσιάζει τους καλύτερους υποψηφίους της με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image