Άκης Σκέρτσος: "Η Ελλάδα πλέον δεν παράγει μόνο για την εγχώρια κατανάλωση αλλά και για διεθνείς αγορές"

Άκης Σκέρτσος: "Η Ελλάδα πλέον δεν παράγει μόνο για την εγχώρια κατανάλωση αλλά και για διεθνείς αγορές"

Η λανθασμένη αντίληψη ότι η Ελλάδα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο τουρισμό και τις υπηρεσίες καταρρίπτεται σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η χώρα έχει καταφέρει να διευρύνει τις παραγωγικές της δυνατότητες και να εξάγει προϊόντα σε νέες αγορές. Η Ελλάδα πλέον δεν παράγει μόνο για την εγχώρια κατανάλωση αλλά και για διεθνείς αγορές, επισημαίνει ο Σκέρτσος. Από αγροτικά προϊόντα μέχρι τεχνολογικά και βιομηχανικά προϊόντα, οι εξαγωγές της Ελλάδας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Καταρρίπτοντας τον μύθο της μονοθεματικής οικονομίας, η Ελλάδα εμφανίζεται ως μια χώρα με πολυπαραγοντική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σκέρτσος, η χώρα έχει αυξήσει τις εξαγωγές της κατά ορισμένα ποσοστά και έχει ανοίξει νέες αγορές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Η υποστήριξη της κυβέρνησης και οι επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη έχουν συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image