Κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες

Κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που κατευθύνεται προς την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένονται έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τα κύματα κακοκαιρίας περιλαμβάνουν τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, καθώς και τη Βόρεια και Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, τα νησιά του Ιονίου, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν επίσης την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και προτρέπουν τους πολίτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές. Οι τοπικοί φορείς παραμένουν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image