Η Eurostat αποκαλύπτει: Η Ελλάδα και η Ιταλία στις χειρότερες θέσεις στο πραγματικό εισόδημα

Η Eurostat αποκαλύπτει: Η Ελλάδα και η Ιταλία στις χειρότερες θέσεις στο πραγματικό εισόδημα

Το πραγματικό εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών εξακολουθεί να μειώνεται σύμφωνα με νέα δεδομένα της Eurostat. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανησυχία, καθώς το χάσμα με το μέσο όρο της ΕΕ συνεχώς μεγαλώνει. Σύμφωνα με την Corriere, η Ιταλία βρίσκεται μόλις ένα βήμα πάνω από την Ελλάδα σε αυτή τη θλιβερή κατάταξη, καθιστώντας την μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών.  "Το πραγματικό εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών εξακολουθεί να μειώνεται, το χάσμα με την ΕΕ μεγαλώνει και είναι υψηλότερο μόνο από την Ελλάδα" λέει η Corriere.

Η δημοσίευση των νέων αυτών στοιχείων έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αντιδράσεις στην Ιταλία, καθώς δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών δεν βελτιώνεται και παραμένει κρίσιμη. Η οικονομική αβεβαιότητα στην Ιταλία παραμένει έντονη, με πολλούς αναλυτές να σημειώνουν ότι τα νέα αυτά στοιχεία αποδεικνύουν την ανάγκη για άμεσες και δραστικές ενέργειες. Οι υψηλοί δείκτες ανεργίας και η συνεχής μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος δημιουργούν χρήματα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image