Σύλληψη 18χρονου για διακίνηση 69 μεταναστών στην Κρήτη

Σύλληψη 18χρονου για διακίνηση 69 μεταναστών στην Κρήτη

Συνελήφθη στην Κρήτη ένας 18χρονος για τη διακίνηση 69 μεταναστών. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ένα σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες κοντά στις ακτές της Χώρας Σφακίων. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της περιοχής. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού. Η συγκεκριμένη επιχείρηση ανέδειξε ξανά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της εκμετάλλευσης ανθρώπων μέσω των διακινητών.

Ο 18χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και η υπόθεσή του έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οι αρχές εξετάζουν επίσης την πιθανότητα ύπαρξης ενός ευρύτερου κυκλώματος πίσω από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η επιτυχής αυτή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και των επιχειρησιακών δράσεων στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Οι 69 μετανάστες έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενία, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν πιθανούς συνεργούς του νεαρού.

Η Κρήτη, ως ένα από τα κύρια περάσματα των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image