Εξιχνίαση τηλεφωνικών απατών στο Ηράκλειο: κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων

Εξιχνίαση τηλεφωνικών απατών στο Ηράκλειο: κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων

Οι αρχές του Ηρακλείου Κρήτης πέτυχαν μια σημαντική επιτυχία στην εξιχνίαση τριών υποθέσεων τηλεφωνικής απάτης που είχαν ως αποτέλεσμα την κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων από ανυποψίαστους πολίτες. Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις πράξεις αυτές. Οι έρευνες για τις απάτες αυτές ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αρχές από θύματα που έχασαν σημαντικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα. Συγκεκριμένα, ο δράστης τηλεφωνούσε στα θύματα και χρησιμοποιούσε διάφορα τεχνάσματα για να τα πείσει να του παραδώσουν τα πολύτιμα αντικείμενα και χρήματά τους. Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη μέσω των τηλεφωνικών αναλύσεων και της συνεργασίας με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός χρησιμοποιούσε πλαστά στοιχεία ταυτότητας και επινόησε διαφορά προσχήματα για να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του. Αναμένονται περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες ή επιπλέον θύματα που δεν έχουν ακόμα αναφερθεί στις αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δέχονται κλήσεις από άγνωστα άτομα και να μην παραδίδουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ατόμου που τους καλεί. Με την επιτυχία αυτή, οι αρχές του Ηρακλείου αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή τους στην καταπολέμηση του εγκλήματος και την προστασία των πολιτών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image