Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Κλειστά τα σχολεία

Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Κλειστά τα σχολεία
Η πόλη του Ξυλόκαστρου ζει έναν πραγματικό εφιάλτη λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Η κατάσταση κρίνεται τόσο σοβαρή που, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων για λόγους ασφαλείας. «Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου.
 
Οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της κατάστασης και καλούν τους κατοίκους να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας. Παράλληλα, ζητήθηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από άλλες περιοχές για την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι τοπικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο ενήμερο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
 

Η συνδρομή εθελοντών και πολιτών είναι καίριας σημασίας, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Το Ξυλόκαστρο παραμένει σε κατάσταση συναγερμού και οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν την καταστροφή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image